середу, 28 березня 2018 р.

"Вклонімось подвигу солдата."


       29 -го березня - день визволення Миколаївщини від німецько-фашистських загарбників. Саме цій даті був присвячений урок мужності "Вклонімось подвигу солдата." Захід підготували і провели Веселинівська дитяча бібліотека та історичний музей з учнями 8-б класу Веселинівської ЗОШ / класний керівник І.О.Зайченко/. З історичною довідкою про хід визволення Миколаївщини перед учнями виступив директор Веселинівського історичного музею Ю.П.Бурим.
       Завідуюча дитячої бібліотеки Г.Ф.Сєвач провела презентацію збірки віршів Анатолія Михайловича Коноваленка, ветерана Великої Вітчизняної війни. Збірку подарував бібліотеці житель Веселиново, син А.М. Коноваленка Володимир Анатолієвич в пам'ять про свого батька - людини талановитої, сильної духом і в той же час надзвичайно скромної.
    Анатолій Михайлович Коноваленко народився 19 листопада 1919 року в Архангельській області. Захоплювався Анатолій багато чим, але музика заманила його в Архангельське музичне училище, хоча закінчити його не вдалось, бо захопило небо і він став навчатись в аероклубі і став льотчиком, офіцером Військово- Повітряних сил Радянської Армії.   А незабаром почалась війна і льотчик Коноваленко А.М. громить фашистів у повітрі над Батьківщиною. В 1944 році він був тяжко поранений , став інвалідом першої групи, але  ще довгі роки працював у народному господарстві. Крім того ще й писав вірші.  1981 року А.М.Коноваленко помер.
   На основі документів та фото, наданих рідними, веселинівський історик та краєзнавець С.А. Шепета створив презентацію про життєвий шлях Анатолія Михайловича. Діти з великим інтересом ознайомились з її матеріалами. А потім читали просту і в той же час таку душевну поезію А.М.Коноваленка. Це вірші присвячені війні, про природу, а також вічній темі підлабузництва та кар'єризму.





Немає коментарів:

Дописати коментар