вівторок, 27 березня 2018 р.

Вишивка -стан душі, фантазія та творчість

       
             Народне мистецтво, яке передавалося з покоління в покоління, століттями завжди було і є грунтом для спілкування людей, джерелом пізнання історії, культури, звідти ідуть витоки творчості. Із далекого минулого прийшло до нас і рукоділля – рук діло – шиття, плетіння, в’язання, вишивання.. Вишивання як вид мистецтва існує з незапам’ятних часів. Про вишивку згадується в Біблії та “Іліаді” Гомера.
           Зараз – особливий час. Ми звертаємося до джерел народної творчості, до народних традицій. І як радісно усвідомлювати, що вони сьогодні оновлюються, оживають, і, мабуть, чим більше ми будемо їх знати, тим життя наше буде радіснішим, духовно багатшим.
             Темі вишивання і було присвячене засідання Клубу цікавих зустрічей Веселинівської дитячої бібліотеки. Бібліотекарі ознайомили дітей -учнів 7в класу Веселинівської гуманітарної гімназії з історією вишивки від стародавніх часів і до сьогодення. Гостею Клубу була жителька Веселиново Любов Федорівна Фесько, котра весь свій вільний час присвячує вишиванню та виготовленню прикрас з бісеру. Гостя ознайомила присутніх зі своїми вишиваними роботами, вказала їх основні орнаментальні мотиви та символіку.А ще продемострувала на практиці техніку вишивання хрестиком.



Немає коментарів:

Дописати коментар