вівторок, 24 жовтня 2023 р.

Віра Таниш : Свого не цурайтесь...

        Чергове засідання Клубу цікавих зустрічей.

  В 2023 році Веселиніська дитяча бібліотека реалізує власний проект «Світ очима земляків». Проект передбачає заходи в режимі онлайн та офлайн. Це онлайн спілкування з нашими земляками, що давно живуть в інших країнах і навіть мають громадянство цих країн, а також це спілкування вживу з тими, хто мав свого часу можливість подорожувати світом, та з тими, хто був змушений покинути Україну рятуючись від війни. Всі ці спілкування дають можливість дітям пізнавати світ, знайомитись з традиціями та звичаями інших народів, вчать толерантності і терпимості до різних культур.

  Нещодавно наші читачі мали змогу познайомитись і поспілкуватись з чудовою людиною і патріоткою – Вірою Петрівною Таниш. Вона представниця української діаспори в Туреччині, є авторкою книги «Медитація з вовками. У Стамбулі на корона-карантині 2020"», а ще мама трьох чудових дітей. Вже 16 років проживає закордоном. Нам цікава пані Віра передусім тим, що вона наша веселинівська.

  Віра Петрівна Таниш (у дівоцтві Сторчак) народилася у селі Покровка, що на Веселинівщині Миколаївської області 1983 року в родині вчительки математики Загороднюк Олександри Орестівни та електрика Сторчака Петра Яковича.. Після закінчення школи здобувала професію режисера в Миколаєві. Має гарний голос, любить народні пісні і чудово їх співає.

   Так як зустріч відбувалась напередодні Дня української мови, то і говорили багато про свою рідну українську мову. Пані Віра окрім української володіє ще англійською і турецькою мовою, трошки знає нідерландську.. Але із своїми дітьми дома спілкується тільки українською.

Цікавою була і розповідь про діяльність української діаспори в Туреччині, мітинги в підтримку України у війні з Росією, волонтерська діяльність на користь ЗСУ.

Віра Петрівна також презентувала свою книгу  "Медитація з вовками. У Стамбулі на корона-карантині 2020" і розповіла цікаву історію. що передувала написанню книги. Книга містить понад сто оповідань, в яких йдеться про турецькі традиції, зокрема свята в хамамі, викуп нареченої, домашнє виноробство, про секрети стамбульського Єгипетського базару, Принцеві острови, про подорожі Тракією, Кападокією, на острів Ґьокчеада, Ізмірщиною − до церкви святого Миколая та інші. А також оповідання присвячені рідному веселинівському краю. Книга написана з повагою до Туреччини і любов'ю до України.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар