середа, 12 травня 2021 р.

Обласна творча лабораторія «Екологічна просвіта дітей. Грані і потенціал бібліотек Миколаївщини».


     
   12-го травня Миколаївська обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна організувала і провела обласну творчу лабораторію на тему "Екологічна просвіта дітей. Грані і потенціал бібліотек Миколаївщини" для фахівців бібліотечних закладів, що обслуговують дітей, в онлайн форматі на платформі Zoom.
   Творча лабораторія розпочалася з прев’ю директора бібліотеки Тетяни Жайворонок, у якому вона зазначила, що екологопросвітницька діяльність є сучасним світовим трендом, саме тому важливо підвищувати екологічну обізнаність бібліотекарів для розширення і оновлення екологічної просвіти підростаючого покоління на місцях.
    Захід складався з декілька тематичних блоків.
В рамках блоку Eco-Stream від провідних бібліотек України представляли свої напрацювання фахівці Львівської і Кіровоградської обласних бібліотек для дітей. Кожен з презентованих проєктів має свою унікальність і практичну цінність.
Блок Сучасна Екокнижка для дитини представляв лідер у цій галузі - видавництво «Ранок», який підтримує тренд екотехнологій та розвиває тему захисту природи.
Програма творчої лабораторії включала виступ Ірини Мироненко, доцента кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, яка закцентувала увагу учасників на важливості виховання екологоосвіченої дитини в умовах Нової української школи. Розмова велась в рамках блоку Погляд науковця.
Практична демонстрація екопросвітницької роботи бібліотек Миколаївщини була представлена у блоці «Зелений» мікрофон». Це і огляд локальних екоініціатив, представлення досвіду роботи Центральної міської бібліотеки для дітей ім.Ш.Кобера і В.Хоменка та її філій, успішний екокейс «Екологія природи – екологія душі» - еколого-краєзнавчий проєкт» від КЗ «Баштанська публічна бібліотека». Метою блоку "Профі-поради" було надання фахівцями Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В. О. Лягіна практичних рекомендацій учасникам заходу щодо удосконалення екопросвіти дітей на місцях.
   В цілому, програма творчої лабораторії була досить насиченою, змістовно наповненою і отримала багато позитивних відгуків.
   Безумовно, це сприятиме вдосконаленню екологічної просвіти дітей у бібліотеках Миколаївщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар