середу, 4 травня 2016 р.

Війна краде дитинство


Сьогодні члени клубу цікавих зустрічей мали змогу побачити війну очима дитини війни. Гостем клубу був веселинівець Володимир Петрович Ткач.На початок війни йому виповнилось 9 років, тому він добре пам'ятає ті страшні події. В його пам'яті закарбувалося те почуття страху, відчаю та беззахисності, що принесли вороги на нашу землю.Жорстокість німецьких, а потім румунських окупантів  по відношенню до місцевого населення не мала меж.Через Веселинове взимку гнали з Одеси на смерть тисячі євреїв.По дорозі маленькі діти помирали від холоду та голоду. Про це говорили місцеві жителі між собою, та на жаль нічим не могли допомогти. Єврейську сім'ю однокласниці Володимира Петровича було розстріляно. Два рази сім'я Ткачів отримувала похоронку на батька. Та на щастя обидва рази помилково.
Про це та багато іншого розповідав гість дітям.Учні задавали багато питань про те чи навчалися під час війни діти, яким було тоді Веселинове, як виживали в голодні воєнні та післявоєнні роки.
71 рік пройшов як закінчилась Велика Вітчизняна війна і в страшному сні, як наголошує Володимир Петрович, не міг навіть уявити, що тема діти і війна знову стане актуальною.

Немає коментарів:

Дописати коментар