четвер, 24 березня 2016 р.

Книга від "Фонтану казок"


Книга в дарунок
Видавництво «Фонтан казок» і книжкова фабрика «Юнісофт» безкоштовно передали бібліотекам дві тисячі примірників актуальної книжки для молодших підлітків. Видавництво «Фонтан казок» (Київ) і книжкова фабрика «Юнісофт» (Харків) оголосили про безпрецедентний у наших реаліях крок:  безкоштовну передачу українським бібліотекам наклад (2000 примірників) книжки Оксани Лущевської з ілюстраціями Яни Гавриш 

Чому саме ця книжка? Повість «Вітер з-під сонця» – напрочуд тонка, делікатна, а разом із тим гостра і актуальна розмова саме з сучасними молодшими підлітками саме про їхнє життя, їхнє світобачення, їхні не надумані, не книжні, а реальні проблеми – як психологічні, так і соціальні. Це зворушлива історія про перше кохання, про біль утрати рідної людини, про становлення юної особистості. Повість – один із переможців конкурсу «Напишіть про мене книжку!», метою якого було знайти твори, у героях яких сучасні українські молодші підлітки могли б «упізнати себе». А профільний інтернет-портал дитячої літератури «БараБука» назвав авторку повісті Оксану Лущевську «дитячим прозаїком року». Повість вийшла в резонансній серії «Книжка про мене», покликаній зацікавити актуальним читанням дітей 10-14 років.

Видавництво «Фонтан казок» уже другий рік зреалізовує соціальний проект «Бібліофонтан», метою якого є наповнення фондів українських бібліотек актуальною сучасною літературою, – і оголосило про створення Книжкового Клубу «Бібліофонтан», до якого увійшло близько 700 бібліотек різних рівнів, від шкільних до обласних. Саме цим активним бібліотекам видавництво «Фонтан казок» і книжкова фабрика «Юнісофт» безкоштовно передали 2000 примірників «Вітру з-під сонця".
 
    Веселинівська Районна бібліотека є членом  Книжкового Клубу «Бібліофонтан» від самого початку його створення. Участь в акції клубу дала бібліотеці можливість поповнити свій книжковий фонд 5 екземлярами чудової книжки письменниці О.Лущевської  «Вітер з-під сонця».


Немає коментарів:

Дописати коментар