суботу, 6 лютого 2016 р.

Голуб -посланець миру. Майстер -клас.

 
5-го лютого до учнів 3-б класу Веселинівської зош завітали наші бібліотекарі, щоб провести майстер -клас по виготовленню голуба з паперу. Голуби з паперу, виготовлені  своїми руками  - це відмінна прикраса будинку або іграшка для дітей. Таких пташок можна скласти для гри, забави або для того, щоб зробити яскравіше свято. Зроблений своїми руками подарунок-птах  - теж чудова ідея для тих, хто хоче і може дарувати щось незвичайне і неординарне. Голуби з паперу своїми руками бібліотекарі вчили дітей робити двома способами.  Перший - складали папір згідно мистецтва орігамі  за схемою і вирізали, другий спосіб - намалювали, вирізали фігурку і склеїли її. Другий варіант простіший і характеризується більшою чіткістю. Перший - схематичний, але від цього не втрачає принадності й чарівності.
Поки діти виготовляли голубів, бібліотекар Н.В.Гончаренко розповідала ім про те, що у багатьох народів голуби вважалися святими птахами і були присвячені вищим божествам. З давніх часів люди, спостерігаючи покірливу поведінку цих птахів, сприймали їх як посланців Бога. У різних релігіях голуби втілюють чистоту, невинність, покірність, ласку й любов. А це саме те, що так необхідно зараз Україні і кожній людині, що в ній живе. 
Діти виготововили голубів і написали на них побажання нашим солдатам, що зараз перебувають в АТО. Бібліотекарі передадуть їх волонтерам, щоб вони обов'язково дійшли до адресатів.
 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар