вівторок, 16 грудня 2014 р.

Майстер-клас "Різдвяний чобіток"


    На заході існує традиція: під Різдво розвішувати Чобітки на каміні або сходах. За повір'ями, Санта-клаус, проникнувши у будинок через камінну трубу, розкладає солодощі і подарунки по чобітках і шкарпеточках. Щоб Санта нічого не переплутав, кожен повинен бути підписаний. На жаль, каміни в наших квартирах зустрічаються не часто, але Різдвяний чобіток - добрий і світлий символ Новорічних свят, перекочував і до нас.

Майстер-клас для учнів 4-в класу /учитель О.І.Панькова/ Веселинівської ЗОШ  по виготовленню різдвяного чобітка бібліотекарі Веселинівської РДБ запросили провести методиста Районного Будинку творчості Н.В.Майстренко. Діти дізналися, що ідеї новорічних чобітків можуть бути різноманітними. Їх можна зшити, зв'язати, зробити із паперу. Ведуча майстер-класу запропонувала всім створити святкову прикрасу із паперу. Діти жваво відгукнулися на ідею майстрині та взялися вирізати з різнокольорових аркушів паперу.. У всіх дітей вийшли гарні яскраві доробки, які стануть милою прикрасою новорічного інтер'єру.
На Новий рік чи перед Різдвом діти- учасники майстер-класу загадають бажання, напишуть його на клаптику паперу й покладуть в різдвяний чобіток, тоді воно обов'язково здійсниться.




Незабаром Новий рік
Переступить наш поріг.
Хай до вас він завітає
З тим, що серце забажає.






Щоб приніс він вам у хату,
Щастя й радості багато.
Хай здоров’я цілий міх,
Принесе на ваш поріг.


В Рік Новий – чудесне свято –
Буде радості багато.
Вся родина без спочинку
Прикрашатиме ялинку
Гірляндами святковими
Вогнями ялинковими,
Щоб у дивну ніч казкову,
Чарівну ніч, загадкову
Пахло в домі глицею,
Святом, таємницею!

Немає коментарів:

Дописати коментар