пʼятницю, 19 грудня 2014 р.

Любий, отче Миколаю, Ти до нас прийди із раю

Святий Миколай в бібліотеці

Свято  Миколая припадає на 19 грудня.  Воно прийшло до нас  з давніх давен.
Історія свідчить, що Миколай жив за часів імператора Костянтина (ІV ст.) і був архієпископом у Мирах. Народився у багатій сім'ї ,  ріс доброю й чуйною до чужої біди дитиною.
Батьки його померли дуже рано. Він жив під опікою родичів. Маленький сирота все частіше тікав з багатого будинку до друзів, дітей убогих батьків, котрі жили в темних глиняних хатах і нерідко йшли спати голодними. Носив їм потайки дарунки. Минули роки. Миколай став священником. Віддав усе своє майно бідним людям і скрізь чинив тільки добро. Одного разу він врятував невиновного чоловіка, батька багатьох дітей, від страти, запропонувавши за те своє життя, проте помилували обох. Священик Миколай своїм милосердям заслужив винагороду - благодать творіння чудес.
Кожного року наша бібліотека відзначає це свято.Ось і сьогодні завітали до нас учні 5-го класу Веселинівської гуманітарної гімназії. Розважити їх прийшов сам Миколай.Він розповів дітям свою історію і кожному зробив гарний подарунок.А діти розважали Миколая гарними віршами та розповідями про свої добрі справи протягом року.

Світле свято Миколая. Людмила Чижова


Лиш раз на рік таке буває:
Господь небо відкриває,
І на землю поспішає Миколай,
В кожну хату і домівку
Чемним дітям під голівку
Ласку Божу залишає Миколай.
(З народної творчості)
Нині цілий світ святкує
Свято Миколая –
Свої серця ми до нього
Разом повертаєм.
У цей день ясний, зимовий
У кожну квартиру
Прийде людей привітати
З щедрістю та миром.
Пошанує добрі справи,
І великі, і малі,
Адже «Другий після Бога
Він заступник на землі».



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар