понеділок, 2 жовтня 2023 р.

З Україною в серці.

    Це тема чергового засідання Клубу цікавих зустрічей. Учні 7-а класу та їх класний керівник Ірина Олександрівна Зайченко в режимі онлайн познайомились та спілкувались з надзвичайно цікавою людиною. Звуть його Віктор Єганов. Він наш земляк -веселинівець. За професією лікар, а за покликанням поет. З 1996 року живе, працює і творить в Фінляндії, що стала його другою батьківщиною, але в серці його завжди живе Україна. 5 років Віктор Єганов очолював товариство українців Фінляндії.
Почав писати ще в шкільні роки, друкувався в періодиці Миколаївщини, згодом – Запоріжжя, Києва… Його твори були відзначені на українських літературних конкурсах, кілька поезій українською та фінською мовами увійшли до збірки „Divaani“, з успіхом виконуються на літературних вечорах у Гельсінкі (Фінляндія).
В 2017 році у київському видавництві „Дніпро“ побачила світ перша поетична збірка В. Єганова „Всім, хто має в душі вишиванку“.
Спочатку епідемія коронавірусу, а потім війна завадили виходу другої збірки віршів пана Віктора.
    Під час зустрічі говорили про різне: про освіту та медицину, про культуру та ставлення людей один до одного, про біженців з України в Фінляндії. Діти задавали різноманітні питання і отримували на них вичерпні відповіді.
Дякуємо шановному пану Віктору Єганову за його труд на благо України та бажаємо творчих успіхів та натхнення!




Немає коментарів:

Дописати коментар