середа, 23 серпня 2023 р.

Лідер читання -2023 .


    Визначились переможці Всеукраїнського конкурсу "Лідер читання-2023" у Веселинівській дитячій бібліотеці. Ними стали Мілана та Тимур Арабові.Переможці продовжать змагання за звання “Лідер читання області".
Конкурс проходить у рамках реалізації Стратегії розвитку бібліотечної справи в Україні до 2025 року «Якісні зміни бібліотек задля забезпечення сталого розвитку України», спрямованих на консолідацію суспільства; дотримання європейських цінностей, інтеграцію у європейське співтовариство та рівний доступ до інформації, знань і культурного надбання. Тема року — відзначення ювілеїв українських письменників: Марка Вовчка, Ольги Кобилянської, Бориса Грінченка відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2022-2023 роках» від 17 грудня 2021 року № 1982-IX.
  Основною метою Конкурсу є розвиток інтелектуального потенціалу дітей України; підвищення ролі книги серед дітей; заохочення дітей та підлітків до систематичного читання; популяризація та підтримка дитячого читання; заохочення юних до змістовного дозвілля; підвищення міжнародного авторитету України.


Немає коментарів:

Дописати коментар