четвер, 23 вересня 2021 р.

Обласні професійні онлайн-зустрічі



   24 серпня цього року ми відзначили 30-річчя Незалежності України. Бібліотеки Миколаївщини, що обслуговують дітей, приділяють значну увагу вихованню у молодого покоління почуття любові до Батьківщини, її історії і сьогодення, накопичили чималий досвід у наданні юним читачам цікавої пізнавальної інформації про історію відзначення визначних державних свят, про героїчну історію нашої держави.
Цій темі був присвячений черговий обласний методичний день, який пройшов в обласній бібліотеці для дітей ім. В.О. Лягіна 7 вересня ц.р. у форматі онлайн. Учасниками заходу стали 40 бібліотечних працівників області. Заняття відкрила Тетяна Анатоліївна Жайворонок, директор МОБД ім. В.О. Лягіна, заслужений працівник культури України. У своєму виступі вона наголосила на важливості патріотичного напрямку роботи бібліотек для дітей.
В ході першої частини заходу «Професійна сесія» фахівці науково-методичного відділу ОБД ім. В.О. Лягіна Зоя Рущак та Ганна Головченко презентували учасникам заходу огляд діяльності бібліотек області за темою «Відзначаємо День Незалежності України. З досвіду роботи бібліотек для дітей Миколаївської області».
Модератором другої частини Печа-куча «Бібліотечна мапа подій святкування Дня Незалежності України на Миколаївщині - 2021» виступила Тетяна Нахова, завідувачка науково-методичного відділу ОБД ім. В.О. Лягіна. Своїми напрацюваннями поділилися працівники бібліотек Миколаївщини, що обслуговують дітей.Учасники онлайн-зустрічі дійшли висновку, що саме бібліотекарі, володіючи різноманітними джерелами інформації, мають за честь навчити підростаюче покоління пишатися тим, що українці будують незалежну державу і духовно повертаються у родину народів Європи, виконуючи заповітну мрію багатьох поколінь українських патріотів.

22 вересня 2021 року фахівці Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна організували та провели чергову професійну онлайн зустріч у форматі Обласного методичного дня для працівників бібліотек, що працюють з дітьми, за темою «Бібліотека як інформаційний центр з краєзнавчої бібліографії». Учасниками заходу стали 28 бібліотечних спеціалістів.
В першій частині заходу, Шевцова Людмила, провідний бібліограф інформаційно-бібліографічного відділу МОБД надала професійну консультацію за темою «Інформаційні ресурси з питань краєзнавчої роботи Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна».
Корисною також стала і Презентація електронного ресурсу «Хочеш знати рідний край – у бібліотеку завітай», яку представила Голенко Ірина , завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів МОБД.
Під час другої частини слухачі стали учасниками краєзнавчої гри «Герольд-вiзитка рiдного краю», яку майстерно провела з ними провідний бібліограф МОБД Людмила Щевцова.
Сподіваємося, що отримані знання та інформаційні навички допоможуть бібліотечним фахівцям в їх краєзнавчій та інформаційній діяльності.

Немає коментарів:

Дописати коментар