середа, 30 червня 2021 р.

Бібліокреатив-2021.



29 червня відкрився ХІ Міжрегіональний ярмарок бібліотечних інновацій на базі Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна. Захід проходив в режимі дистанційного професійного спілкування у форматі онлайн-конференції на платформі ZOOM. Його учасники - понад 100 бібліотечних фахівців дитячих бібліотек України. Ярмарок відкрила модератор заходу Жайворонок Тетяна Анатоліївна, директор Миколаївської обласної бібліотеки для дітей ім. В.О. Лягіна, заслужений працівник культури. З вітальним словом до учасників звернулися Полікарпова Людмила Петрівна, заступник генерального директора Національної бібліотеки України для дітей і Бойченко Віталій Борисович, заступник начальника управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації. Вервечку відеопривітань продовжили учасники ярмарку - фахівці дитячих бібліотек з Херсонської, Полтавської, Одеської, Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Дніпропетровської областей та м. Миколаєва.
     Фахівці підготували для учасників Ярмарку багату і різноманітну онлайн програму. Перед присутніми з фаховими конкультаціями виступили Тетяна Василівна Шамаріна, заступник генерального директора Національної бібліотеки України для дітей Національна бібліотека України для дітей і Галина Миколаївна Гич, завідувачка кафедри теорії і методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
      Бібліотеки презентували найбільш вдалі форми роботи, які набули великого успіху у читачів під час їх реалізації і визначені, як «Успіх року». Під час Пітч – сесії своїми надбаннями поділилися Національна бібліотека України для дітей, КЗ Херсонська ОБД ім. Дніпрової Чайки, Миколаївська ОБД ім. В.О. Лягіна, Полтавська ОБД ім. Панаса Мирного т.і. Всього 39 авторських ідей презентували 12 бібліотек-співорганізаторів.
Ярмарок 2021 відбувся!!!
      Учасники Ярмарку в котрий раз підкреслили, що ця ініциатива- - вдалий приклад успішного масштабного професійного заходу, що безперечно, вже став важливою подією в житті, залишаючи по собі масу позитивних вражень, нових знайомств та ідей!
     До зустрічі на Ярмарку- 2022! База проведення - КЗ «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради!
Попереду ще онлайн голосування - "Вибір року 2021" - обрання трьох найкращих ідей Ярмарку. Тож чекаємо новин!
  Фахівці Веселинівської дитячої бібліотеки раді були долучитись до цікавого і корисного для професійного зросту заходу. Велика подяка організаторам!

Немає коментарів:

Дописати коментар