пʼятниця, 28 травня 2021 р.

Обласні методичні дні для бібліотекарів

​Фахівці Веселинівської дитячої бібліотеки постійно і активно беруть участь в усіх заходах Миколаївської обласної бібліотеки для дітей, що допомагає підвищувати свій професійний рівень в роботі з читачами дітьми. Дякуємо за корисні та змістовні поради
Обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна вже декілька років поспіль практикує проведення обласних методичних днів для працівників бібліотек області, що обслуговують дітей. В 2020-21 рр. формат проведення дещо трансформувався у зв’язку з пандемією коронавірусу – заняття проходять онлайн. Мета такої форми підвищення професійної майстерності бібліотекарів – зосередити їх увагу на актуальних питаннях сьогодення та розширити формат спілкування і обміну власним досвідом.
Тема цьогорічного методичного дня, який проведено 19 травня 2021 р. – ««День Європи в Україні: відзначаємо у бібліотеках». Захід складався з двох частин: Професійна сесія і Ідеї по колу. Заняття відкрила модератор заходу Олена Романченко, заступник директора по науковий роботі ОБД ім. В.О. Лягіна. Вона підкреслила важливість цього напрямку роботи бібліотек для дітей області. Адже саме вони покликані задовольнити зростаючу потребу юних громадян в інформації про ЄС та євроінтеграції.
В ході першої частини Професійна сесія методист науково-методичного відділу ОБД ім. В.О. Лягіна Ганна Головченко презентувала учасникам заходу огляд діяльності бібліотек області за темою «Інформаційна підтримка ЄС у бібліотеках для дітей Миколаївщини». Бібліотекар відділу обслуговування учнів 5-9 класів Валентина Тарасова провела огляд інформаційних ресурсів онлайн-платформи «ЄС на книжковій полиці». Під час другої частини Ідеї по колу своїми напрацюваннями за темою поділилися працівники бібліотек Березнегуватської, Братської і Новоодеської громад. Всього до проведення заходу онлайн долучилися 42 бібліотечні працівники області.

    26 травня 2021 року Миколаївська обласна бібліотека для дітей організувала і провела черговий обласний методичний день на тему «Драйвове літо з бібліотекою» з метою активізації читання дітей під час літніх канікул у бібліотеках області. Всього до проведення онлайн заходу долучилися 44 бібліотечних працівника області. Захід складався з двох частин: Професійна сесія і Ідеї по колу. В ході першої частини - професійної сесії - Таїсія Кудіна, провідний бібліотекар відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів, надала корисні поради учасникам заходу «Літній stream книжкових пригод у бібліотеці: онлайн і офлайн формати».Під час другої частини «Ідеї по колу» своїми напрацюваннями поділилися працівники Березанської, Єланецької, Кривозерської Первомайської бібліотек для дітей.
Літо з бібліотекою – це найкраща можливість для дітей поринути у світ літератури, познайомитися з творчістю нових для них письменників, відкрити нових героїв, пізнати нові світи за допомогою віртуальних виставок, буктрейлерів, онлайн – подорожей, відео – екскурсій, онлайн – мандрівок в медіа просторі.






Немає коментарів:

Дописати коментар