пʼятниця, 9 квітня 2021 р.

Обласний методичний день.


  Обласна бібліотека для дітей ім. В.О. Лягіна запросила бібліотечних фахівців Миколаївської області, що працюють з дітьми, на чергову професійну онлайн зустріч у форматі Обласного методичного дня. Фахівці Веселинівської дитячої бібліотеки долучились до заходу.
Учасників зустрічі привітала директор бібліотеки – Тетяна Жайворонок, побажала їм плідної роботи.
Програмою Дня було передбачено два блоки.
Перший - це підведення підсумків обласної онлайн ініціативи - Дня читання 2021, присвяченого популяризації творчості Тетяни Свірської. Тетяна Нахова, завідувачка науково-методичним відділом представила моніторінг включеності бібліотек у проведення заходу, оголосила лідерів серед бібліотек-організаторів. Це: Єланецька бібліотека для дітей та бібліотеки-філії КЗ "ПБ Єланецької селищної ради», Публічна бібліотека Снігурівської міської ради її бібліотеки-філії, сектор з обслуговування читачів – дітей КЗ «Новоодеська публічна бібліотека», Новобузька публічна бібліотека. Спікер зробила акцент на особливостях наповнення поданих творчих робіт, у яких діти, окрім відеодекламувань віршів і голосних читань, писали відгуки, створювали малюнки, поробки, колажі та ілюстрації до творів Тетяни Свірської.
Ще раз подякувала усім, хто долучився до проведення акції.
Другий блок - це надання детальної практичної консультації, присвяченої чудовому інтерактивному сервісу Genially. Крок за кроком, Ірина Голенко, завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів, навчала учасників створенню цікавого інтерактивного контенту: надала практичні поради, ділилася секретами, наводила приклади успішних створених ресурсів.
На нашу думку такий формат професійних зустрічей є корисним і ефективним.

Немає коментарів:

Дописати коментар