вівторок, 2 березня 2021 р.

Тарасу Шевченку присвячується


   До 207 річниці від дня народження Тараса Шевченка Веселинівська дитяча бібліотека запланувала низку заходів присвячених цій даті. Літературно-мистецький круїз "Монументальна Шевченкіана"- це один з них. Загалом, в Україні та світі є 1384 пам'ятники Кобзареві, з них 1256 — в Україні та 128 — за кордоном у 35 країнах. Це найбільша у світі кількість монументів, встановлених діячеві культури. Про пам'ятники поету розповідали учням 7-го класу Веселинівської гуманітарної гімназії завідувач Дитячої бібліотеки Г.Ф.Сєвач та директор історичного музею Ю.П. Бурим. Під час відеопрезентації учасники заходу мали змогу переглянути фото різних пам'ятників Т.Шевченку в Україні та закордоном, дізнатись історію встановлення найцікавіших з них.
    До уваги всіх відвідувачів бібліотеки книжкова виставка "В моїм серці Україна", що знайомить читачів з літературою про життя та творчість поета.
"Шевченко актуальний і понині, багато людей переосмислюють його творчість та вважають, що він дійсно був пророком. Він – як символ єдності в сім’ї вільних європейських народів, коли Шевченко також постає як борець за правду і свободу. І це особливо актуально зараз, коли йде війна на Сході України: саме Шевченко знову акумулює усіх українців до боротьби, до того, щоб самому собі відповісти на питання: а що я зробив для України і прискорення нашої спільної перемоги?"




Немає коментарів:

Дописати коментар