четвер, 11 березня 2021 р.

Презентація двотомника "Це зробила вона"


      Сьогодні бібліотекарі Веселинівської дитячої бібліотеки долучилися до онлайн презентації двотомника “Це зробила вона” та “Це теж зробила вона" двотомника “, організованої Благодійним Фондом “Бібліотечна країна” у співпраці з Національним Демократичним Інститутом .Двотомник "Це зробила вона" та "Це теж зробила вона" - наймасштабніший за авторським складом проєкт про відомих жінок в Україні. Разом ці книжки містять понад 100 історій успіху жінок, внесок яких став неоціненним для України і які є гідними моделями наслідування для дітей та підлітків по всій Україні.До співпраці у видавництві залучили відомих українських письменників, журналістів, блогерів та ілюстраторів – кожен отримав свою героїню. Тож кожна історія написана та проілюстрована абсолютно унікально.
В презентації взяли участь автори нарисів про видатних українок.Цікаво було послухати авторів книги, котрі розповідали чому вони написали історію тієї чи іншої героїні. Валентина Захабура розповіла про Євпраксію, Максим Дупешко про Катерину Монзуль, Руслан Горовий про Катерину Зеленко. Не всі імена цих жінок широко відомі, але важливо знати їх, бо ці українки руйнували стереотипи і не знали слова "неможливо".
     Для бібліотекарів Веселинівської дитячої бібліотеки дана презентація буде керівництвом до дії в роботі з читачами по рекламуванню двотомника та ознайомленню читачів з його героїнями.


Немає коментарів:

Дописати коментар