неділя, 14 лютого 2021 р.

День дарування книг

 

День книгодарування:
даруємо книги з любов’ю

14 лютого у світі святкують не тільки день всіх закоханий, а і Міжнародний день книгодарування. У цей день кожна людина має привід подарувати близьким або ж собі завітну книгу і не одну.

У світі існує неймовірна кількість різноманітних свят. Є такі, яким вже не одне століття, а є ще зовсім «молоденькі». Одне із таких свят - День книгодарування. Що ж це за свято? Звідки воно з'явилося та коли?

«Чому не існує такого особливого дня, коли всі можуть дарувати один одному книги?», - якось запитав маленький поціновувач свою матусю. Мама замислилася: «А й справді, чому? Треба виправляти ситуацію». Так і з’явився Міжнародний день книгодарування, який відзначають 14 лютого з 2012 року. Його авторкою виявилася матуся 3 дітей і засновниця популярного американського порталу дитячої книжки “Delightful Children’s Books” Еммі Бродмур. Багатьом людям така ідея сподобалася, і її підтримали. Тож за ці 8 років до його святкування приєдналося чимало країн світу. Україна також не залишилася осторонь. 




Дякуємо веселинівцям, що відгукнулися в День дарування книг і подарували бібліотеці нові цікаві книжки. Персональна подяка від читачів та бібліотекарів нашій постійній дарувальниці Галині Синєпуповій а ще Маряні Стоян, Валентині Оберемок та Тетяні Кайко.

Немає коментарів:

Дописати коментар