неділя, 5 травня 2019 р.

Цікава зустріч з дитячими письменниками

    3 травня до Веселиново завітали гості : дитячі письменники А.Л.Качан та В.І.Марущак/ голова Миколаївської обласної організації НСПУ./ в супроводі директора обласної дитячої бібліотеки ім.Лягіна Т.А.Жайворонок. 
Творча зустріч з читачами Веселинівської дитячої бібліотеки відбулась в актовій залі Будинку дитячої творчості. Більшість читачів-дітей добре знайомі з творчістю А.Л.Качана та В.І.Марущак, вони люблять та читають їх книжки. Але до зустрічі готувались відповідально: намагалися за допомогою бібліотекарів більше дізнатись про життєвий та творчий шлях письменників, цікавились їх новими виданнями. Захід зацікавив не тільки дітей, але і їх батьків, котрі теж були присутні в залі. 
    З вітальним словом до всіх присутніх звернулась Т.А.Жайворонок. А ще вона запросила дітей по можливості обов’язково відвідати обласну дитячу бібліотеку. В.І.Марущак презентувала свої нові книжки «В’язочка казок» та «Веселятко». Вона знайомила дітей з героями книжок, зачитувала цікаві місця та обговорювала їх з дітьми.Варто зауважити, що книги В.І.Марущак «Пригоди Нюмочки» , «Джмелик-мандрівник», Скарбничка казок» та інші давно завоювали дитячі серця читачів Веселинівської дитячої бібліотеки. 
  З А.Л.Качаном діти відгадували його віршовані загадки, намагались повторити скоромовки і взагалі веселились. Але письменник говорив з присутніми і про серйозне. Він закликав вивчати історію рідного краю, берегти свою мову. Багато теплих слів було сказано і про уродженця веселинівщини, археолога зі світовим ім’ям Б.Мозолевського, з яким А.Л.Качан мав честь бути знайомим. 
   Далі діти безпосередньо спілкувались з гостями,брали участь в автограф та фото сесії. 
   Насамкінець гості здійснили екскурсію по пам’ятних місцях пов’язаних з життям видатного веселинівця Бориса Мозолевського. Роль екскурсовода взяв на себе історик та краєзнавець С.А.Шепета. Цікавою була також зустріч з племінницею Б.Мозолевського О.В.Добровольською.
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар