суботу, 27 жовтня 2018 р.

Долі, опалені війною


Вже традиційними стали для Веселинівської дитячої бібліотеки презентації книг від авторів. Цього разу свою книгу "Колесо часу" презентував Олександр Карпенко — письменник, журналіст, українознавець, громадський діяч, мандрівник, член Національної спілки письменників. В режимі онлайн учні 9-го класу Веселинівської гуманітарної гімназії та їх класний керівник Т.М.Гарькава мали змогу поспілкуватись з автором, дізнатись про його життєвий та літературний шлях. 
До зустрічі готувались заздалегідь і значна частина учнів прочитала книгу "Колесо часу", тому розмова вийшла змістовна і цікава. Книга про сьогоднішню війну на Сході України. Автор бачив ЇЇ на власні очі, нюхав фронтовий порох у відрядженнях на Схід, ділив хліб-сіль з «Донбасівцями» та хлопцями з «Київської Русі».Сюжет книги не може залишити байдужими читачів. Своїми незвичайними поворотами і яскраво виписаними долями, вона розтопить навіть кам’яні серця, зачерствілі й байдужі до цієї теми душі.
    Зацікавились учасники заходу і іншими книжками О.Карпенка, про які він розповів. Це «Українці-від моря до моря» -  книга-розповідь про життя 11 українських громад за кордоном (Бразилії, Італії, Польщі, Португалії, Словаччини, Росії, Казахстану, Чехії, Угорщини, Німеччини, Греції, Хорватії).  Книга «Щастя на краю світу» про історію української громади Австралії. Олександр Федорович пообіцяв подарувати їх нашій бібліотеці.
 
 



Немає коментарів:

Дописати коментар