вівторок, 3 жовтня 2017 р.

Історія краю у фотографіях




Чергове засідання Клубу цікавих зустрічей Веселинівської дитячої бібліотеки було присвячене фотографії. Захід готували і провели спільно дитяча бібліотека та історичний музей.А взяли участь у заході учні 8-а класу Веселинівської ЗОШ  разом з класним керівником І.О.Зайченко. У вступному слові директор музею Ю.П.Бурим виступив з коротенькою інформацією по історії фотографії.
Гостем клубу був Микола Дмитрович Руцький. Більше 30 років свого життя він працював фотокореспондентом веселинівської районної газети «Зоря». Знімав усе – земляків, колективи колгоспників, передовиків господарств, рідних людей, пейзажі… Сьогодні його роботи – це фотолітопис нашого краю, надбання історії Веселинівщини. Миті, збережені на фотографіях, назавжди залишаться в пам’яті поколінь, котрі на власні очі зустрінуться з тими, хто жив на цій землі. 
Під час зустрічі Микола Дмитрович розповів, як дитяче захоплення фотографією, стало справою всього його життя. Продемонстрував фотоапарати та фототехніку, якою користувалися фотомайстри 20 -30 і більше років назад, коли щоб зробити гарні знімки треба було вчитися та мати неабияке терпіння. В 2004 році в історичному веселинівському музеї була організована фотовиставка М.Д.Руцького. В Дитячій бібліотеці є каталог фотовиставки, який знайомить з найулюбленішими роботами майстра.
Зустріч була справді творчою, теплою і сердечною. Випадково на зустріч завітав депутат селищної ради В.І.Винокуров. Він пригадав історію як разом з М.Д.Руцьким різними способами добирались в села району, щоб пофотографувати ветеранів війни для виставки.
Насамкінець були запитання від учнів і відповіді від гостя.



Немає коментарів:

Дописати коментар