четвер, 18 травня 2017 р.

18 травня Всесвітній день музеїв

З нагоди міжнародного Дня музеїв та в рамках проекту «Веселинівщина: непізнаними стежками», що реалізують Веселинівські Дитяча бібліотека та історичний музей, учні 8-В класу Веселинівської ЗОШ разом з класним керівником Т.М.Груздовою відвідали унікальний музей. Це музей історії села Катеринівка. Матеріали та експонати музею були зібрані силами мешканки села, завідуючої музеєм, членом Миколаївської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Ніною Іванівною Денисюк. Впродовж багатьох років вона збирала і збирає факти з історії свого села, колишнього Катериненталю та інших німецьких колоній Веселинівського р-ну, шукає експонати для наповнення музею. ЇЇ екскурсії завжди цікаві та пізнавальні. Вона по-особливому любить свій рідний край, робить все для того, щоб люди не забували своє історичне минуле і зберігали для нащадків духовну спадщину. Діти дізнались про історію німців-колоністів, що заснували село, познайомились з їх побутом, побачили цінні речі домашнього вжитку, а також уже з сьогочасною історією. Зацікавила дітей експозиція присвячена АТО на сході країни. Це речі, що передали в музей односельці –учасники АТО. 
Екскурсія тривала більше трьох годин, але час пролетів непомітно, так як Ніна Іванівна Денисюк уміє захопити слухачів , оволодіти їх увагою, зацікавити.
Велика подяка голові Веселинівської селищної ради О.В.Румянцеву, який допоміг у матеріальному забезпеченні цієї екскурсії.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар