вівторок, 18 квітня 2017 р.

Читаємо Твори Рутківського. День читання.



Сьогодні Володимиру Рутківському       виповнюється 80 років
Провідний український дитячий письменник Володимир Григорович Рутківський народився 18 квітня 1937 року в селі Хрестителеве на Черкащині в родині вчителів. Його дитинство припало на воєнне лихоліття.
Друкується Володимир Григорович з 1959 року, літературний стаж письменника – понад півстоліття. Мешкає, працює і творить Володимир Григорович в Одесі. Останні 30 років пише романи для дітей та юнацтва, серед яких – «Бухтик з тихого затону», «Гості на мітлі», «Канікули у Воронівці», «Сині Води», «Сторожова застава», «Двобій з тінню», «Потерчата», трилогія «Джури» (книга перша – «Джури козака Швайки», книга друга – «Джури-характерники», книга третя – «Джури і підводний човен») та ін. Роман письменника «Джури-характерники» став переможцем книжкового рейтингу від «Літакценту», роман «Джури козака Швайки» та повість «Потерчата» були відзначені «Книжкою року-2009» та Бі-Бі-Сі. Володимир Рутківський – лауреат премій ім. М. Трублаїні, ім. Лесі Українки, Міжнародного освітнього фонду ім. Ярослава Мудрого. В 2012 році Володимир Григорович Рутківський став лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка за історичну трилогію для дітей «Джури» 2007-2010 рр..
В честь ювілейної дати бібліотекарі Веселинівської РДБ організували та провели з читачами День читання  "Читаємо твори Володимира Рутківського". В програмі ряд цікавих заходів.
З учнями 4-а класу Веселинівської ЗОШ провели обговорення повісті В.Рутківського "Ганнуся". Діти заздалегідь готувались до заходу. Вони прочитали повість і кожен підготував розповідь про те чим вона йому сподобалась.
Бібліотекар під час обговорення повісті акцентувала свою увагу на :
 -  важливість взаєморозуміння між дорослими та дітьми;
 - мотив памяті про Батьківщину через образ євшан-зілля;
 - веселі моменти в житті Ганнусі, Миколки та Наталки під час літніх канікул;
 - бажання дітей допомогти дітям Далекого Сходу і чи вдалося їм це;
- умінні товаришувати і приходити на допомогу усім, хто її потребує  тощо.

Учні 6-х класів Веселинівської ЗОШ стали учасниками презентації життя та творчості В.Рутківського "Енергія пригод від Володимира Рутківського". А також мали змогу познайомитись з книжками автора, що є в бібліотеці і були представлені на книжковій виставці "Характерник літературного степу".
Учні 7-9 класів взяли участь в поетичному марафоні на краще прочитання віршів В.Рутківського "Поезія долі".

Немає коментарів:

Дописати коментар