пʼятниця, 17 березня 2017 р.

Книга в дарунок від автора.

Сьогодні в нас гарний і щасливий день. Ми отримали в дарунок від нашого земляка та друга бібліотеки Віктора Єганова збірку поезій "Всім, хто має в душі вишиванку".До збірки увійшла ніжна, лірична, задушевна, романтична і досить щира поезія. Наші читачі вже мали нагоду спілкуватися з поетом по Скайпу, а тепер плануємо нову зустріч - презентацію цієї чудової книжки
Віктор Єганов живе і працює в м. Гельсінки (Фінляндія), хоча народився (1963 р.) і виріс на Миколаївщині в родині газетярів, де як найбільших скарб плекається співуче українське слово.
Дві вищі освіти - лікаря та лектора-мистецтвознавця –В.Єганов здобув у Ленінграді. Поезію та прозу почав писати ще у шкільні роки, друкувався в газетах Миколаєвщини, згодом – Запоріжжя; м. Києва (ж-л «Дніпро», газети «Дзеркало
тижня», «Профспілкові вісті»), м. Таллінн (газета «Струни»). Його твори стали лауреатами українських літературних конкурсів (Рукомесло-2000; 2002); кілька поезій українською та фінською мовами увійшли до фінської збірки «Divaani», виконуються на числених літературних вечорах у м.Гельсінкі, де В.Єганов працює геріартром і продовжує писати вірші, казки, оповідання, статті в українську пресу, перекладає іноземну поезію й прозу на українську мову. В.Єганов захоплюється історією. Так, спільно з послом України А.Дещицею провів історичні дослідження місць і часу існування у Фінляндії посольства України (1918-1922 рр.), домовився з Гельсінською міською владою й власниками будинку, в якому воно існувало, про встановлення пам’ятної таблички; зібрав матеріали про життя у Фінляндії знаної української акторки М.Заньковецької тощо. Свої творчі здібності В.Єганов проявляє також у аматорському театрі «Майдан» (м. Гельсінки), яким керують В.Древіцький та І.Фрай, зокрема грав роль Василя Стуса у виставі про життя поета (2015).
А ще В.Єганов - співзасновник і екс-голова Товариства українців у Фінляндії, активіст-волонтер фінських доброчинних організацій, які допомагають Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар