вівторок, 28 лютого 2017 р.

Семінар бібліотекарів ЦБС


На сучасному етапі національно-патріотичне виховання дітей і молоді є одним із найважливіших завдань, що стоять перед бібліотеками. 28 лютого працівники бібліотек Веселинівської ЦБС прийняли участь у районному семінарі організованому спільно Веселинівською ЦРБ та Дитячою бібліотекою на тему«Інформаційні ресурси бібліотек на допомогу розвитку ідей національної єдності та патріотизму. Нові форми в бібліотечній практиці». Семінар відкрила Левченко С.В.- директор Веселинівської ЦБС, зупинившись на питанні «Роль бібліотеки у формуванні українського патріота в умовах сучасних національно-патріотичних подій в Україні. Нормативно-законодавча база з питання національно-патріотичного виховання».

З консультацією «Організація роботи бібліотек з питань патріотичного виховання та національної свідомості. Використання традиційних та нових форм роботи» виступила Токар Л.Т. – завідуюча методико-бібліографічного відділу ЦРБ. Кузьміна О.М.- бібліограф ЦБС, підготувала для бібліотекарів бібліографічний  огляд літератури по анотованому рекомендаційному списку літератури «Україна між минулим та сучасним», розповівши про нові видання патріотичного спрямування із фонду ЦРБ. Сєвач Г.Ф .- заступник директора по роботі з дітьми, презентувала нову краєзнавчу книгу Людмили Чижової «Зворотний відлік», присвячену героям Небесної сотні та ознайомила з Положенням Всеукраїнського конкурсу «Кращий читач-2017».
Всі учасники заходу прийняли участь умайстер-класі по виготовленню національно-патріотичної символіки «Мак — символ пам’яті   в Україні», який провела Майстренко Н.В.  – методист Будинку дитячої творчостіБібліотекарі прийняли активну участь  у «круглому столі» «Бібліотека: особливості національно-патріотичного виховання в умовах  сьогодення»
Цікавою була презентація дитячої книги «Мій тато став зіркою» Галини Кирпи, яку підготувала Зайченко Н.О. – бібліотекар Виноградівської б/ф.

Немає коментарів:

Дописати коментар