вівторок, 6 грудня 2016 р.

Наша армія – наша сила!

     Веселинівська РДБ спільно з районним історичним музеєм та Веселинівським райвійськоматом провели для учнів 7-го класу Веселинівської гуманітарної гімназії урок мужності приурочений Дню збройних сил України. У своєму вступному слові директор музеєю Ю.П.Бурим розповів про історію цього Дня, котрий встановлено ще в 1993 році, але чесно кажучи, не всі знали точну дату його відзначення. І тільки з 2014 року українці почали по-іншому дивитись і сприймати це свято. До цього призвела війна на Сході держави та люди, які гідно її зустріли і на сьогодні складають основу того, що зветься збройними силами України.
Далі цікавий екскурс в історію українського війська провів краєзнавець С.А.Шепета. За допомогою відеопрезентації він показав дітям як змінювалась українська армія від початку її народження в давні часи і до сьогоднішніх днів. Доповнював розповідь представник Веселинівського райвійськомату майор А.В.Пєтухов. Він прокоментував різні види озброєнь сучасної української армії та наголосив на позитивних змінах, що відбулися в армії за останні 2 роки. 
 Гостями заходу були  учасники АТО В.І. Винокуров та В.О. Савчук. Згадали поіменно всіх загиблих на Донбасі веселинівців і закликали не забувати тих, кому ми зобов язані мирному небу над головою в своїх власних домівках.
Заступник директора по роботі з дітьми Г.Ф.Сєвач познайомила всіх з літературою про АТО, нашу армію та волонтерів.
Насамкінець виступила класний керівник 7-го класу Т.М.Гарькава. Вона розповіла про важливість патріотичного виховання підростаючого покоління, про волонтерську діяльність своїх вихованців та їх розуміння важливості зберігати свою державу від зазіхань будь-якого ворога. 



Немає коментарів:

Дописати коментар