вівторок, 4 жовтня 2016 р.

Вірне серце звіра. 4-е жовтня Всесвітній день тварин.

В сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп’ютерними іграми, віртуальним світом. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. Вони для нас лише сторінка життя, а ми для них і є все життя.
У всьому світі створено громадські організації борців за права тварин. Вони проводять акції, спрямовані на захист тварин від знущань та жорстокого ставлення.
  • 25 червня, у світі відзначають Міжнародний день з собаками на роботі.
  • 23 лютого - Міжнародний день стерилізації тварин
  • 1 березня – Міжнародний день кота
  • 16 серпня – Міжнародний день безпритульних тварин
  • 4 жовтня, відзначається Всесвітній день тварин.
Він був запроваджений Міжнародним конгресом прихильників руху за захист природи, що проходив у Флоренції в 1931 році. Це рішення підтримали організації, створені з метою захисту тварин у різних країнах світу..
Дата 4 жовтня вибрана не випадково. Це день католицького святого Франциска Ассизського, який вважається покровителем тварин. За переказами, святий міг спілкуватися з тваринами.
В Україні прийнято закон № 3447 «Про захист тварин від жорстокого поводження» згідно з яким за знущання над тваринами передбачено різні ступені покарання.
Саме Дню тварин було присвячено захід бібліотеки з учнями 3-в класу Веселинівської ЗОШ.В ігровій формі діти дізнавались багато цікавого про тварин, відгадували загадки,приймали участь у вікторині, розповідали про своїх домашніх улюбленців тощо. А ще бібліотекар прочитала їм оповідання В.Сухомлинського "Миколка, Вітя і цуцик". Діти уважно слухали, а потім обговорили події, що трапились в оповіданні. Насамкінець переглянули веселі відео про котів та собак.



Немає коментарів:

Дописати коментар