неділю, 23 жовтня 2016 р.

Подорожуємо Україною

Для бібліотекарів Веселинівської ЦБС вже стало доброю традицією щороку в жовтні місяці здійснювати подорож по історичних і пам'ятних місцях України, щоб на власні очі побачити та пізнавати історію України, помилуватись її неповторними краєвидами. Виявляється у нас є безліч таких місць. Цього разу наш маршрут пролягав до Хотина та Кам'янець-Подільського.
Побачивши панораму Хотинської фортеці, чомусь одразу пригадалася пісня про Сагайдачного. Твердиню тут починав будувати ще Володимир Великий. Із нею пов‘язані криваві та героїчні події козацької доби. Хотинська фортеця чудово збереглася. Її оборонні стіни та укріплені споруди часто служили декораціями під час кінозйомок. Легендарна Хотинська фортеця добре відома нам із фільмів «д'Артаньян і три мушкетери», «Стріли Робін Гуда», «Захар Беркут», «Тарас Бульба», «Стара фортеця» та ін.

 

Над каньйоном Смотрича в місті Кам’янці-Подільському велично розкинула свої мури Кам’янець-подільська фортеця. Унікальна своєю неприступністю, архітектурою та довколишнім ландшафтом фортеця за всю історію свого існування була захоплена ворожими військами лише двічі, але жодного разу не була взята штурмом. Перший раз – литовським князем Вітовтом у 1393 р. внаслідок незгоди серед її оборонців, а вдруге капітулювала перед турецькими військами у 1672 р., коли сили ворога значно переважали чисельність залоги, що боронила Кам’янець-подільський замок.
А ще від екскурсовода ми почули цікаву історію про Устима Кармелюка, котрий був страчений тут.

 

Під час подорожі нам не зовсім пощастило з погодою, але вона не завадила привезти з собою додому незабутні враження від поїздки









Немає коментарів:

Дописати коментар