четвер, 28 липня 2016 р.

«Медіаграмотність та розвиток критичного мислення працівників бібліотек».


27 липня в рамках заходів по підвищенню кваліфікації відбувся тренінг з медіаграмотності для бібліотекарів Веселинівської централізованої бібліотечної системи «Медіаграмотність та розвиток критичного мислення працівників бібліотек». Тренінг проводили завідуюча методико-бібліографічного відділу ЦРБ Токар Л.Т. та інженер-програміст Тодавчич П.О., які протягом 2016 року були учасниками  тренінгів по інформаційній безпеці та медіа грамотності, організованих Миколаївською ОУНБ ім..О.Гмирьова та Херсонською молодіжною організацією «Нова генерація».
Мета даного тренінгу – надання базових знань у сфері медіа, ознайомлення бібліотекарів з найрозповсюдженішими видами маніпуляцій і пропагандою, а також, надання їм базових інструментів перевірки інформації та критичного мислення, щоб потім вони надали ці  знання та отриману інформацію своїм відвідувачам, допомогти їм не стати мішенню маніпуляцій та дезинформації.
           Учасники заходу активно приймали участь в обговоренні та виконанніпрактичних завдань та вправ, ділилися своїми спостереженнями.
Очікується, що після даного тренінгу бібліотекарі та відвідувачі бібліотек будуть свідомішими медіа користувачами, знатимуть, яким чином перевіряти різного виду сумнівну інформацію.

Немає коментарів:

Дописати коментар