четвер, 28 квітня 2016 р.

Роль бібліотек у вихованні патріотизму, як основи духовного становлення громадянина.


Враховуючи суспільно-політичні події в Україні сьогодні все більшої  актуальності  набуває національно-патріотична діяльність усіх соціальних інститутів, в тому числі і бібліотек. Тому черговим заходом для бібліотекарів Веселинівської ЦБС став семінар «Роль бібліотек у вихованні патріотизму, як основи духовного становлення громадянина» проведений на базі Новосвітлівської сільської бібліотеки-філії 27 квітня. Не дарма було обрано для семінару саме Новосвітлівську бібліотеку, адже вона являється центром творчого розвитку дітей.

 Відкрила семінар Галина Федорівна Сєвач –заступник директора по роботі з дітьми. Вона наголосила наскільки важливо сьогодні виховати у підростаючого покоління  почуття любові до Батьківщини, активної громадської позиції, висвітлювати події, які відбуваються у нашій країні через різноманітні форми бібліотечної роботи.

Олена Яківна Красножон , як гарна господиня, показала свою чудову бібліотеку та представила слайдову презентацію своєї діяльності, розповіла про тісну співпрацю з місцевою владою, школою, дитячим садочком. Юні читачі бібліотеки, члени клубу за інтересами «Дивограй» розіграли Великодню виставу «Писанкові очі Всесвіту» та подарували усім учасникам заходу розписні  писанки.

Про тісну співпрацю з сільською бібліотекою розповіли  сільський голова Озимук Катерина Іванівна, начальник територіального відділу соціального захисту с.Новосвітлівка Місірук Валентина Іванівна, вчитель, класний керівник школярів- учасників вистави, Максимів Ольга Юріївна, давши високу оцінку бібліотекарю, як професіоналу та ініціативній і творчій людині.

З презентацією нових книг патріотичної тематики «Аеропорт» Сергія Лойко та «100 днів полону або позивний 911» Валерія Макеєва виступили перед колегами бібліотекарі Самофалова Ольга Миколаївна, Жукова Валентина Валентинівна та Кисіль Ірина Андріївна.

Всі учасники семінару прийняли участь у засіданні «круглого столу» «Бібліотека: особливості національно-патріотичного виховання в умовах сьогодення».

Немає коментарів:

Дописати коментар