вівторок, 19 квітня 2016 р.

"Читай -пізнай свій рідний край"


         До обласної літературної акції «День читання «Читай – пізнай свій рідний край» долучилися і бібліотеки –філії  Веселинівської ЦБС.
       В заходах Покровської та Подільської бібліотек-філій взяли участь працівники Веселинівської РДБ як куратори даних бібліотек.
Подільська бібліотека провела День читання  спільно з шкільною бібліотекою. Серед виступаючих були заступник директора по роботі з дітьми Веселинівської ЦБС Г.Ф.Сєвач, завуч школи Т.С.Сергійчук, вчитель В.В.Грабова, бібліотекар Подільської бібліотеки-філіі Л.В.Захарченко, шкільний бібліотекар Г.В.Ламанець а також учні 8-11 класів. Діти читали поезії Е.Январьова, В.Бойченка та Б.Мозолевського. Вчитель англійської мови В.В. Грабова допомогла дітям вивчити і прочитати поезії Б.Мозолевського в перекладі англійською мовою. А наприкінці всі учасники заходу переглянули відеофільм створений веселинівським істориком і краєзнавцем С.А.Шепетою і присвячений нашому земляку Б.М.Мозолевському. У відеофільмі –спогади земляків, родичів, однокласників про свого видатного земляка.
 В рамках Дня читання в Покровській бібліотеці-філії  бібліотекар Веселинівської РДБ Гончаренко Н.В.розповіла дітям про письменників та поетів Миколаївщини- ювілярів 2016 року та представила їх твори, які є у фонді бібліотеки. Для учнів  5-6 класів місцевої школи було проведено цікавий захід – літературний журнал «Наш знаменитий земляк - Борис Мозолевський », присвячений  ювілею видатного земляка, історика, археолога та поета. Бібліотекар сільської бібліотеки Вдовиченко Н.В. та Гончаренко Н.В.  розповіли дітям про найбільш важливі події в житті відомого українського археолога , і зазначили, що завдяки знахідкам Мозолевського пам’ятатимуть як справжнього патріота своєї країни та скіфського степу. Учасники заходу з задоволенням переглянули науково-популярний фільм «Скарби Нікопольщини. Скіфська пектораль», який розкрив присутнім  історію знаходження унікальної  археологічної знахідки  та декламували вірші Мозолевського.





Немає коментарів:

Дописати коментар