понеділок, 21 березня 2016 р.

Сторінки слави і безсмертя. Естафета пам'яті.


Естафета пам’яті до 72 річниці визволення Миколаївщини
від німецько-фашистських загарбників.


Арбузинська районна бібліотека для дітей стала ініціатором проведення Skype – естафети пам'яті « Навіки пам’ять збережем » з нагоди відзначення звільнення Миколаївщини від фашистської навали.
17 березня перша віртуальна зустріч відбулася між читачами Арбузинської районної бібліотеки для дітей та читачами районних бібліотек для дітей смт. Братського, смт. Веселинове та міста Вознесенська.
Ведуча заходу Середенко А.В. ( Арбузинська РДБ ) познайомила присутніх в залі та учасників по той бік екрану з героїчними сторінками історії Великої Вітчизняної війни.
Визволення нашого регіону почалося зі сходу області, тобто з Братського району, першими вийшли на зв'язок братчани. Директор Братської районної бібліотеки для дітей Вініченко  Д.І.разом із своїми читачами розповіли про події 19 березня 1944 року, коли їх рідну братську землі визволяли від фашистської чуми.
Другими естафету прийняла Арбузинка. На захід присвячений 72-й річниці визволення Арбузинщини від нацистських окупантів були запрошені: Аліфіренко Раїса Яківна, голова районної ради організації ветеранів; Михайлик Надія Іванівна, вчитель історії Арбузинської ЗОШ ІІ-ІІІ ст. №2 ім. Т. Шевченко зі своїм онуком Коваленко Дмитром; Полянко Галина Венедиктівна, вчитель української мови та літератури Арбузинської ЗОШ ІІ-ІІІ ст. №2 зі своїм 8-А класом; Гридіна Любов Олексіївна, бібліотекар Арбузинської б/ф;
Далі Skype – естафету пам’яті було передано місту Вознесенську. Присутнім про воєнне лихоліття на території Вознесенського району в роки окупації та визволення Вознесенщини   розповіла завідуюча дитячою бібліотекою КЗ «Бібліотечна мережа м.Вознесенська» розповіла  Радєва Галина Федорівна.
Останніми прийняли естафету веселинівці. Про визволення Веселинівщини учасникам розповів директор Веселинівського районного музею Юрій Петрович Бурим. В on-line режимі бібліотекар Веселинівської районної бібліотеки для дітей Наталя Володимирівна  Гончаренко  зазначила, що знаменна подія – 27 березня 1944р. стала результатом героїзму і жертовності веселинівців в ім’я утвердження миру на рідній землі, в ім’я волі та щасливого майбутнього. Усі ми – вічні боржники перед тими, хто кував Велику Перемогу і звільняв рідну землю від загарбників.
Ця зустріч в дитячих бібліотеках Миколаївшини, безсумнівно, залишила незабутні враження для всіх учасників заходу, адже, доки живе пам'ять про героїв в наших серцях, доти живе і наша країна, яку ми гордо називаємо – Україна!



По закінченню Skype – естафети пам’яті всі учасники заходу районних бібліотек для дітей   селищ Братського, Арбузинки, Веселиново взяли участь у флеш-мобі, створивши з частин вислову загальний слоган « Шана за подвиг, вдячність за мир! Слава героям !».


























  


  По закінченню Skype – естафети пам’яті всі учасники заходу районних бібліотек для дітей   селищ Братського, Арбузинки, Веселиново взяли участь у флеш-мобі, створивши з частин вислову загальний салоган « Шана за подвиг, вдячність за мир! Слава героям !».

Немає коментарів:

Дописати коментар