вівторок, 28 квітня 2015 р.

Майстерня професійного успіху


«Роль бібліотек, що обслуговують дітей, в житті місцевих громад»

Майстерня професійного успіху на базі Покровської бібліотеки-філіа
Бібліотеки Веселинівської ЦБС намагаються визначати пріоритети своєї діяльності відповідно до змін та потреб місцевої громади, шукають шляхи співпраці з усіма її представниками, щоб стати важливою складовою місцевого соціуму. Саме цій важливій темі було присвячено виїзний захід до Покровської бібліотеки –філії - майстерня професійного успіху «Роль бібліотек, що обслуговують дітей, в житті місцевих громад»
З привітальним словом до учасників майстерні творчого успіху звернулась директор Веселинівської ЦБС Левченко С.В.

Бібліотекар Покровської бібліотеки-філіалу Вдовиченко Н.В.провела презентацію бібліотеки на тему «Покровська сільська бібліотека на службі місцевої громади».
Серед гостей заходу були присутні ветерани бібліотечної праці Захожа Г.А. та Роєнко Н.М. Кожна з них віддала Покровській сільській бібліотеці майже по 40 років свого життя. Вони були приємно вражені позитивними змінами, що відбуваються сьогодні в бібліотеці.
Про співпрацю органів місцевого самоврядування та бібліотек розповів учасникам голова Покровської сільської Ради Карпенчук В.М. З консультаціями на теми «Бібліотека-посередник між владою та населенням» і «Проектна діяльність бібліотек з питання підтримки місцевих громадських ініціатив» виступили відповідно Токар Л.Т. – завідуюча методико-бібліографічного відділу ЦРБ та Сєвач Г.Ф. –заступник директора ЦБС по роботі з дітьми.
Бібліотекарі – учасники заходу поділилися досвідом роботи з питань -«Бібілотека та її роль в забезпеченні інформаційних потреб громадян» / Комлєва Н.М. зав. Широколанівською б/ф, Стефанишина Л.Б. –бібліотекар Варюшинської б/ф/; «Бібліотека як центр духовності громади» /КІсіль І.А.- бібліотекар Піщанобрідської б/ф/ ; «Бібліотека і громада : співпраця у напрямку патріотичного виховання» /Горбенко О.Г. –бібліотекар Кудрявцівської б/ф/.
Екскурс в історію рідного краю всі учасники заходу здійснили з Коцюбинським В.Й. Це надзвичайно цікава і непересічна особистість – доктор філософських наук, вчений, краєзнавець. Більше 40 років жив та працював у Києві, але вже майже 10 років як мешкає в селі Новий городок, де він народився і виріс.
Насамкінець бібліотекарі відвідали меморіал загиблим воїнам 1941-45 рр. та пам’ятник І.Мічуріну.





Немає коментарів:

Дописати коментар