пʼятницю, 13 лютого 2015 р.

14 лютого - Міжнародний день дарування книги



   Сьогодні Веселинівська РДБ приєдналася до міжнародної ініціативи - дарувати дітям книжки і провела акцію "Прочитав книгу -подаруй бібліотеці". Бібліотекарі відвідали різні організації району та вручили листівки із зверненням дарувати бібліотеці книжки із своїх домашніх зібрань або купувати нові.
  З 2012 року 14 лютого відзначається свято - Міжнародний день дарування книги (International Book Giving Day) Започаткувала його американка Еммі Бродмурі. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. Згодом це починання підтримали у всьому світі.
Це один з наймолодших свят в календарі, що об'єднує всіх, хто дарує книги дітям і вчить їх любові до читання.

За три роки свого існування ініціатива отримала підтримку в усьому світі та продовжує знаходити нових ентузіастів і учасників.

Просуванню свята сприяла підтримка відомих авторів, блогерів та дитячих письменників.
З кожним роком все більше книжок, як уже читаннях, так і зовсім нових, вирушає в дорогу в усі куточки світу.

Міжнародний день дарування книг - це добровільна ініціатива. Вона спрямована на підвищення інтересу і доступу дітей до книги. Основна мета Міжнародного дня дарування книг - надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу дитині.

Неймовірно, але сьогодні багатьом дітям книги малодоступні з найрізноманітніших причин, тому бібліотекарі Веселинівської РДБ закликали усіх небайдужих земляків відгукнутися на акцію.

            


         
              



Немає коментарів:

Дописати коментар